• 1398/08/22

معاینات غربالگری پدیکلوزیس دانش آموزان مدارس در کوار

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کوار:انجام معاینات غربالگری پدیکلوزیس دانش آموزان مدارس در سال تحصیلی در حال اجرا می باشد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان کوار، دکتر«سپیده عاشوری» رییس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کوار گفت: در این برنامه مراقبان سلامت،کارشناسان مراکز بهداشتی در مدارس شهری و بهورزان در مدارس روستایی مسوولیت انجام غربالگری و ارجاع برای درمان دانش آموزان مبتلا به شپش سر را بر عهده دارند.

رییس مرکز بهداشت شبکه کوار اعلام کرد: در این برنامه تمامی دانش آموزان به صورت کلاس به کلاس از نظر وجود پدیکلوزیس (شپش سر) مورد معاینه می گیرند.

دکترعاشوری،با بیان اینکه شپش منحصر به افراد یا گروه سنی خاصی نیست،گفت: تمام افراد در گروه های سنی مختلف در معرض خطر ابتلا به شپش سر هستند، اما باید به این نکته اشاره کرد که حضور در اماکن تجمعی مانند مدرسه و مهدکودک یکی از ریسک فاکتور های ابتلا به این آلودگی می باشد، لذا موارد بیماری بیشتر در دختران به دلیل اینکه از وسایل تزئینی مو بیشتر استفاده می کنند گزارش می شود.
 او با اشاره به اینکه ازاویل آغاز سال تحصیلی اقدامات پیشگیرانه با هدف آموزش، تشخیص بیماری و درمان در مدارس شهرستان کوار شروع شده است، خاطرنشان کرد: اجرای برنامه های آموزشی برای دانش آموزان و اولیا، تدوین چاپ و تکثیر بروشورهای آموزشی و معاینات غربالگری و ارجاع موارد مشکوک به نزدیکترین مراکز درمانی از جمله اقدامات انجام شده در مدارس کوار است.

او اضافه کرد: رعایت نکات بهداشت فردی چون تمیز نگه داشتن وشانه کردن موی سر و هم چنین استحمام مرتب و منظم، از مهم ترین توصیه برای پیشگیری از آلودگی به این بیماری است.

عاشوری، در پایان تأکید کرد: مهم ترین توصیه ی ما به خانواده ها، مربیان بهداشت مدارس و اولیای مدرسه این است که اگر علائم از جمله خارش سر و رشک در سر دانش آموزان مشاهده نمودند،برای غربالگری و بررسی درمان در اسرع وقت حتماً به مراکز خدمات جامع سلامت یا پزشکان مراجعه کنند.
 این برنامه به همت واحد مبارزه با بیمارهای واگیر و واحد سلامت نوجوانان و جوانان در مدارس شبکه کوار با همکاری آموزش و پرورش شهرستان در حال برگزاری می باشد.