• 1403/05/15
  • - تعداد بازدید: 117
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان کوار

تغذیه با شیر مادر، تضمین سلامت نسل آینده

 

اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد سبب شده است تا از سوی سازمان بهداشت جهانی و یونیسف همه ساله از ۱۰ تا ۱۶ مرداد به عنوان هفته جهانی و روز جهانی شیر مادر تعیین شود. هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از شیر مادر، این موهبت الهی است.

شروع تغذیه با شیرمادر به طور طبیعی در دقایق تا ساعات اولیه عمر با تماس پوست با پوست مادر و نوزاد شروع می شود و آنها را برای تحقق تغذیه مطلوب با شیرمادر کمک می نماید.

شیر مادر به لحاظ دارا بودن ویتامین ها و پروتئین های قابل توجه فراوانش بهترین منبع تغذیه ای نوزاد است، کودکانی که منبع غذایی شان شیر مادر است از هوش و قدرت بدنی بالاتری برخوردار می‌باشند.

مطالعات نشان داده‌اند که تغذیه با شیرمادر به عنوان راهکاری موثر در کاهش مرگ و میر کودکان و ارتقای سلامت آنها عمل می‌کند و جزئی جدایی ناپذیر از مراقبت های بهداشتی به شمار می رود.

شیرمادر موجب افزایش تکامل شناختی و ارتقای هوش کودکان می شود و در کاهش بیماری های مزمن در آینده نظیر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و چاقی که زمینه ساز این بیماری ها هستند، نقشی اساسی ایفا می کند.

شیرمادر مغذی ترین غذا و از لحاظ مواد ایمونولوژیک بسیار قوی برای شیرخواران و کودکان نوپا است، این غذایی منحصر به فرد، حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودکان بوده و به سهولت هضم می شود علاوه بر این، شیر مادر برای خانواده و جامعه نیز به صرفه تر است.

شیر مادر از لحظه تولد تا پایان ماه ششم زندگی، نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تامین می کند.

چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از دیگر انواع شیرها، هضم و جذب می شود، به همین دلیل دل دردهای قولنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در شیر خوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر مشاهده می شود.

 ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار در سنین مختلف تغییر پیدا می کند، چربی شیر مادر در اوایل دوران شیردهی و در شروع هر وعده شیر کمتر است و سپس میزان آن به تدریج اضافه می شود.

به علت وجود آب کافی در شیر مادر بخصوص ابتدای شیر، تشنگی شیرخوار برطرف می شود و نیازی به دادن آب یا آب قند در 6 ماه اول و قبل از شروع غذای کمکی حتی در مناطق بسیار گرم و خشک نمی باشد .

مزایای شیردهی به نوزاد برای مادران نیز، کاهش سطح استرس مادر، کاهش خونریزی، کاهش خطر ابتلا به افسردگی در مادر، کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان است.

بیتا کریمی -کارشناس سلامت کودکان شبکه بهداشت ودرمان کوار 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 106124
کلیدواژه