معرفی واحد

بهداشت حرفه ای علمی است که از طریق شناسایی، ارزیابی وکنترل شرایط عوامل زیان آور در محیط کار و ارائه مراقبت های پزشکی، به حفظ، نگهداری و ارتقاء سطح سلامت شاغلین و بهسازی محیط های کار و کاهش مخاطرات شغلی کمک می کند.

بهداشت حرفه ای از جمله با ارزشترین دارائی های افراد جوامع و کشورهاست که به عنوان یک استراتژی با اهمیت نه تنها سلامتی شاغلین را در نظر می گیرد بلکه تاثیر مثبت و قابل ملاحظه در بهره وری و کیفیت محصولات، انگیزش کار، رضایت شغلی و کیفیت محصولات، انگیزش کار، رضایت شغلی و کیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد.

در بهداشت حرفه ای همه مسایل بهداشتی- پزشکی و ایمنی پیشه های گوناگون مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد و همواره تلاش بر این است که از تاثیر سوء عوامل آسیب زا، از عوامل فیزیکی گرفته تا عوامل شیمایی، زیست شناختی و ارگونومیک بر افرد جلوگیری شود. در این رشته کوشش ها بسوی پیشگیری از بیماری ها و حوادث ناشی از کار جهت یافته اند زیرا باور بر این است که بیشتر بیماری های شغلی اگر درمان شدنی نباشد، سخت درمان بوده و تا پایان زندگی گریبانگیر فرد خواهند بود.

هدف از خدمات بهداشت حرفه ای حفظ و ارتقاء سطح سلامتی شاغلین و پیشگیری از بیماری های ناشی از کار، پیشگیری از معلولیت ها، استفاده بهینه از توان نیروی کار و تامین رفاه شاغلین است این مهم میسر نمی شود مگر آنکه بتوانیم با استفاده از قوانین، آئین نامه ها و طرح های دردست اجرا وجود نیروی کار سالم، بارور و با انگیزه را تضمین نمائیم .